Unique Artworks on Acoustic Panel - Basic or Premium quality

Ophangen, gebruik en garantie

Ophangen, gebruik en garantie

Een Premium kwaliteit paneel ophangen met het platte ophangsysteem

Premium kwaliteit panelen worden geleverd inclusief plat ophangsysteem (zie foto hieronder). Dit is een ander ophangsysteem dan het Z-profiel dat bij het basispaneel wordt geleverd, omdat het premium paneel geen ruimte heeft tussen het frame en de wand.

Unieke Artworks op Akoestische panelen - Reduceert galm met prachtige kunstSuspension for Premium panel

De ruimte die de Premium Kwaliteit panelen in zich hebben, is gevuld met akoestische materialen voor extra galmreductie, om de optimale absorptiewaarde van 0,9 te bereiken.

Stap voor stap gids om een Premium kwaliteit paneel op te hangen met het platte ophangsysteem:

Meet met een waterpas de plek op de muur waar het ophangprofiel komt te
hangen en teken deze plek af met een potlood.

Teken met een potlood de plek van de twee boorgaten in het ophangprofiel op
de muur.

Boor vervolgens de gaten met een boormachine. Gebruik daarbij de boor die past bij het type plug. Welke schroeven en pluggen je nodig hebt, hangt af van de type wand.

Duw daarna een plug in elk boorgat en schroef het ophangprofiel aan de wand.

Tot slot hang je het paneel op aan het ophangprofiel.

Een Basic kwaliteit paneel ophangen met Z-profiel en afstandhouders

We leveren de Basic kwaliteit panelen standaard inclusief het ophangsysteem die de absorptiewaarde optimaliseert. Met het Basic paneel ontvang je voor ophanging een of meer Z-profielen, afhankelijk van de grootte van het paneel (automatisch berekend). Ook ontvang je afstandhouders voor de 2cm luchtspouw.

Met het Z-profiel en afstandhouders bevestig je het Basic paneel aan de muur zoals dit paneel is ontworpen (2cm van de muur).

Unieke Artworks op Akoestische panelen - Reduceert galm met prachtige kunst

Stap voor stap gids om een Basic kwaliteit paneel op te hangen met Z-profiel en afstandhouders:

Meet met een waterpas de plek op de muur waar het Z-profiel komt te hangen en markeer deze plek met een potlood.

Teken met een potlood de plek van de twee boorgaten in het Z-profiel op de muur.

Boor vervolgens de gaten met een boormachine. Gebruik daarbij de boor die past bij het type plug. Welke schroeven en pluggen je nodig hebt, hangt af van de type wand.

Duw daarna een plug in elk boorgat en schroef het Z-profiel aan de wand.

Om afstand aan de onderzijde te creëren, krijg je bij het Akoestische paneel een setje afstandhouders. Deze kun je eenvoudig in het frame draaien.

Tot slot hang je het paneel op aan het Z-profiel.

Een Basic kwaliteit paneel ophangen met alleen schroeven (zonder Z-profiel en afstandhouders)

Hang je het paneel liever direct aan de muur en wil je het bevestigingssysteem niet, dan kun je voor die optie kiezen (bij ophangsysteem, kies: ‘Exclusief’). Het bevestigingssysteem wordt dan niet meegeleverd met het paneel (evenmin schroeven). De absorptiewaarde is in dat geval lager.

Unieke Artworks op Akoestische panelen - Reduceert galm met prachtige kunst

Stap voor stap gids om een Basic kwaliteit paneel op te hangen alleen met schroeven (zonder Z-profiel en afstandhouders):

Trek een klein stukje van het akoestische materiaal uit het frame omhoog op de plek waar je het frame wilt bevestigen.

Je monteert het frame direct op de muur met schroeven. Hiervoor moet je door het frame boren. Gebruik een metaalboor van 4 mm en houd ongeveer een boorgat om de meter aan. Zo voorkom je dat het frame gaat doorhangen.

Daarna teken je met een potlood en een waterpas in de voorgeboorde gaten in het frame de boorgaten op de muur.

Boor vervolgens de gaten met een boormachine. Duw daarna een plug in elk
boorgat. Welke pluggen je nodig hebt hangt af van de type wand.

Je kunt nu met schroeven het paneel aan de muur bevestigen. Kies daarbij de schroeven die passen bij het type plug. Deze klus klaar je het beste met twee personen.

Duw vervolgens het akoestische materiaal weer terug in het frame.

Gebruik

Hoe onderhoud ik mijn AcousticPro-paneel?

Je kunt het frame stofvrij maken met een microvezeldoek. Gebruik een borstelkop en stofzuiger voor het akoestische materiaal. Let op: dit is alleen geschikt bij een borstelvorm.

Ik heb kreukels/vouwen/deuken in mijn AcousticPro-paneel. Wat nu?

Kreukels, vouwen en deuken in het akoestische materiaal verwijder je eenvoudig door eroverheen te strijken met een strijkijzer op de wolstand.

Mijn achterplaat is beschadigd. Wat nu?

Het is niet erg als er krassen op de achterplaat zitten. Zelfs kleine scheurtjes of gaten verminderen de functie van het paneel niet.

Garantie

Onze artworks worden met zorg gecontroleerd en ingepakt voor verzending. Als een artwork toch beschadigd geleverd wordt, moet dit binnen 14 dagen na levering bij ons worden gemeld om in aanmerking te komen voor garantie. Kijk daarom altijd goed of de verpakking is beschadigd en neem in dat geval direct contact met ons op. Wij handelen vervolgens de schade af met onze transporteur/verzekeraar en we sturen u z.s.m. een nieuw exemplaar.

De garantie op artworks is 1 jaar. Wij bieden deze garantie alleen bij normaal gebruik van het artwork. De garantie geldt niet voor, door u en/of derden aangebrachte schade aan het artwork door middel van ongelukken en/of ongepast gebruik. Indien u schade heeft aan uw artwork, zullen wij het nader inspecteren en beslissen of we het werk laten corrigeren of geheel vervangen. Neemt u gerust contact met ons op als u verdere vragen heeft omtrent onze garantie.